Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Anders Nyholm
Aut. VVS-installatør – Bedre Bad Hørsholm

Værd at vide om Varmepumper

Varmepumper er blandt de mest effektive opvarmningsformer der findes, til at opvarme din bolig med, og så er de energieffektive. Hos Bedre bad Hørsholm har vi skrevet om hvad der er vigtig at vide når du vælger en varmepumpe og hvordan en varmepumpe funger mest optimalt.

Varmepumpers funktion

Varmepumper fungerer ved at de flytter energien i udeluften eller fra jorden ind i dine radiatorer, din gulvvarme eller fra en fane direkte ind i rummet. Præcis som et køleskab nedkøler og fører varmen ud, tager varmepumper og opvarmer luften udenfor og sender den ind.

Varmepumpers fordele

Ved at få installeret varmepumper i dit hjem vil du uanset type, få et bedre bedre indeklima og opleve øget komfort i hjemmet. Med en varmepumpe cirkulere varmen rundt i dit hjem og dette er effektivt imod fugt og skimmelsvamp. Dine varmeudgifter vil blive lavere, det gør også at værdien af dit hus stiger. Du kan potentielt rykke dit hjem en energiklasse op ved installation af varmepumper.

  • Høj energieffektivitet: Varmepumper udnytter eksisterende varmeenergi og leverer mere varme, end de forbruger i elektricitet.
  • Miljøvenligt: Varmepumper bruger ikke fossile brændstoffer, hvilket reducerer CO2-udledningen og din klimapåvirkning.
  • Ingen brændstofopbevaring: Varmepumper kræver ikke opbevaring af brændstof, hvilket sparer plads.

Typer af varmepumper at vælge imellem

Der findes 3 varmepumpesystemer som er luft til luft, luft til vand og jordvarmepumpe.

Vil du benytte dig af jordvarme eller luft til vand skal dit hus have et vandbaseret varmesystem, så radiatorer eller gulvvarme.

Luft til luft varmepumpe er billig at have kørende og er typisk anvendt i sommerhuse, hvor den både kan varme sommerhuset op om vinteren og holde temperaturen nede om sommeren. Der vil sidde en del udenfor, som via rør er forbundet til en del indenfor. Anlægget kan ikke fungere til opvarmning af hele et stort sommerhus, men kan bruges til at opvarme det største som, som man bruger mest til i. Man kommer ikke uden om, at det også støjer en lille smule. Luft til luft er den billigste løsning, men giver den mindste besparelse. Men sammenlignet med prisen for installation, er den ret effektiv.

Varmepumpe luft til vand er stor nok til at opvarme hele dit hjem og kan køre kun på strøm. Man vil også få opvarmet sit vand og man har stadig mulighed for at få nedkølet sit hus en smule på de varmere dage. Støjer også en lille smule.

Jordvarmepumpe, den mest effektive af dem alle. Giver også både varme og varmt vand. Driftsikkerhed og levetid er højt. Det fylder mindre i hjemmet, for det har ikke de her 2 bokse som de andre varmepumper har. Den støjer noget mindre end de andre. Det er dog meget dyrt hvis man sammenligner med de to andre varmepumper, da hele ens have formentlig skal graves op og lægges igen. Det kræver også en ret stor have at få det installeret, har man ikke det kan man dog som noget forholdsvist nyt få lodret jordvarme, hvor plads ikke længere er et krav.

Kontakt os – vi hjælper dig med at finde rette energiløsning

Kontakt os for en totalløsning med rådgivning, installation, montering og hele molevitten. Det bliver ikke nemmere. Du kan trygt ringe til os, hvis du er blevet interesseret i varmepumper,
vedvarende energi og på investere nogle penge i at kunne bo billigere mange år frem. Vi er dygtige og professionelle fagfolk.

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 71 99 59 93
an@bba-vvs.dk

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så vender vi retur.

    Navn

    Email

    Telefon